sunnuntai 5. syyskuuta 2010

JK3 1-tulos ja PiirinMestaruus hopeaa:)

Viikko sitten kävimme Lahdessa tekemässä rotumestiksissä pohjanoteerauksen tottiksessa, kokonaiset 49p..... Koira ei ole kone, ja kaikkea voi sattua:) Tänään lähdimme paikkaamaan kämmejämme Kiiminkiin OPKYn järjestämään PiirinMestaruus jälkikokeeseen. Pikkusen jänskätti...10/16 koiraa tottiksen perusteella maastoon. Ruska teki ihan ok tottiksen,vaikkakin turhaa pisteet pois esteiden paluun kierroilla:( Se vaan kai niin tietää jo nuo koetilanteet ja käyttää ne hyväkseen.Mutta pisteet riitti komiasti,jei!
Sit jännäämään maastoja,onko siellä marjastajia/sienestäjiä. Saatiin jälki nro2, ja meillä oli niin onnea kun maasto oli kaikkea muutakuin marjastajan unelma. Monella jäljellä nuo poimijat olivat haitoiksi. Janalta 1 piste pois, Ruska lähti tapansa mukaan vauhdilla ja nosti jäljen ihan takakrepiltä. Eka keppi tuli pian. Sit maasto muuttui suopursuksi, Ruska eteni pomppimalla ja olin jo varma että tästähän ei tule mitään. Mutta kun kakkoskeppi nousi, nousi tunnelmakin,oltiin kuitenkin jäljellä! Ja jälki jatkui enemmän kuin puolet siellä suopursuissa, itsellä meinasi usko loppua,mutta kun keppiä nousi tasaiseen tahtiin, olin ihan ihmeissäni.Sehän piru painaa jäljellä:) Välillä käytiin suon reunassa,rämmittiin mudassa ja ylitettiin pari kunnon ojaa.Neljännen kepin jälkeen tuli hurja aivastuskohtaus, meni kai jo tuoksut nokkaan.Maasto muuttui tässä kohtaa tiuhaksi nuoreksi puustoksi,ja siellä pujoteltiin menemään. Sit edettiin vähän matkaa ja tie vastassa.Siinä tehtiin pieni hukka, mutta onneksi luotin ja annoin koiran tehdä töitä ja saimme jäljestä taas kiinni. Ja pian kaksi viimeistä keppiä taskuun,pikkusen oli tyytyväinen olo!!! Aikaa oli kulunut 20min,vauhdilla siis mentiin. Ja laskujen mukaan koulari oli jo saavutettu:)Olihan jännää mennä esineruutuun,joka oli vähän vinoneliön mallinen. Kaksi esinettä nousi mallikkaasti,kolmatta ei löytynyt. Kukaan ei tainnut nostaa tänään kolmea? Ja Kirsi laski pisteet,271 eli ykköstulos. Pikku tuuletukset ja ihan hullun onnellinen. Ruska teki jäljellä niin upeaa työtä,että ei riitä sanat kertomaan:)Lähdimme Kirsin kanssa ajelemaan maastosta kohti Tassutörmää,kun mutkaisella hiekkatiellä tuli sitten teini-Toyota vastaan. Kaukaa jo näin että nyt on vauhtia ja paljon, ja mutka tulee. Hiljensin ja ajoin niin reunaan kuin voin, ja samassa auto lähti tyypin käsistä perä liiraamaan ja heittelehtimään,ja onni oli matkassa ettei tullut kylkeen.Peilistä nähtiin kuinka se meni meidän puolelle tietä ojaan. Nopeasti auto parkkiin kohdalla oleen talon tienhaaraan ja juostiin autolle. Nuori tyttö alkoi nousta autosta,ei hätää,ja huusin onko kuski kunnossa. Nuori poikanen sieltä lähti kömyämään ulos vänkärin puolelta,ja sanoi olevansa kunnossa. Kun tyypit tuli ulos,pojan eka kommentti oli jotain et, onkohan täs traktoria missään? Silloin kilahti, löin auton oven kiinni ja lujaa ja annoin kuulua: perkeleen penikat saatana¤&%%¤&%%/%/(%)%)/&¤%##¤"#ja tähän mitään traktoria tule ku poliisit! Poika hiljaa, että eikai tähän poliiseja tarvi,mitä ne täällä tekee... voi jumalauta:( Sitten tuli tärinä ja itkuakin vähän, säikähdys oli melkoinen. Soitettiin poliisit,joita odotettiin sinne korpeen puoli tuntia. Vähän kommenttia niille ja päästiin jatkamaan matkaa. Ei paljon polla säteile nuorisolla,onneksi oli onni matkassa ja kellekään ei oikeasti käynyt mitään, vaikka ainekset tosi pahaan oli olemassa...

Päästiin siis vielä palkintojen jakoonkin, ja PiirinMestaruuden uusivat Sisi&PiuPiu,hurjasti onnea teille!!! Ja Ruskalle kokeen toinen ykköstulos ja PiirinMestaruus hopeaa!!! Hyvä me, hyvä mun pieni punainen superkoira:) Eka ykkönen on nyt totta, ja kohti käyttövalion arvoa mennään.Ensi vkl viimeinen jälkikoe tälle syksylle, sitten vähän tokoa,suunnitelmissa koe tai kaksi,loppuvuonna muutamat näyttelyt ja paljon treeniä ensi kesää ajatellen. Tokoilut tulevat varmaan jäämään nyt sivuun ja panostamme PK puolelle tulevat vuodet.Ensi vuodelle on paljon tavoitteita, mutta ennen niitä saamme toivottavasti tuoksutella pentusia;)

Kuvat:Nina Heikkilä-Kemijärvellä onnistuneen poron-jälkitreenin jälkeen:)

2 kommenttia:

  1. Kyllä te vaan ootte taitavia lajissa kuin lajissa :)! Onnittelut!!!

    T: Jäälin poppoo

    VastaaPoista