maanantai 14. toukokuuta 2012

Kisma tuli taloon:)

Äitienpäivä viikolla otin vähän kesälomaa, ja uusi reissu Unkariin:)
Matkustin ensin Oulu-Helsinki-Budapest, josta seikkailin taksilla juna-asemalle ja sieltä junalla Ajkan kylään, jossa minua oli vastassa Päivi:) Vietin ihanan loman Päivin perheen kanssa,pääsin siinä sivussa näkemään pikkukylän elämää ja unkarilaista elämäntapaa. Ihmiset ovat aivan ihania,ja ystävällisiä. Ja Päivi tarjosi minulle kaikenlaista koettavaa ja nähtävää.Torstain seikkailin yksikseni (Päivin viedessä vanhempiaan lentokentälle)Veszpremin kylässä, ja kun lopulta löysin turisti infon,sieltä löytyi myös suomenkilinen opaslehtinen! Kylä on Rovaniemen ystävyyskaupunki!
Nähtävyyksiä,kauppoja ja eläintarha, joka oli paras missä olen ikinä käynyt.


Illalla meillä oli ohjelmassa ratsastustunti, jonka Päivin ystävä Monika piti minulle.Istuntaa ilman satulaa treenattiin niin syvällisesti,että jouduin keskeyttämään tunnin,kun takapuoli tuli niin kipeäksi;)Myöhemmin selvisi,että häntäluu taisi saada jonkilaisen tällin ja murtua, istumakipua kesti kolme viikkoa!
Monika, minä ja Päivin Rita


Loppuloma Ajkassa kului Päivin perheen arjessa,ihanat Krista ja Joona pitivät kiireisinä:) HYvää ruokaa ja seuraa ja tietenkin sekaan myös vähän koiran koulutusta sukulaiskoira Terralle!

Lauantai aamuna hyppäsin taas junaan,ja suuntana Budapest. Siellä Juditin puoliso Peter tuli minua hakemaan ja ajelimme Gödöllön kylään. Pennut olivat kasvaneet kovasti!Miltei samantien jatkoimme matkaa Juditin kanssa,pääsin seuraamaan Unkarilaisten koirien raunio- ja tottistreenejä.


Ihan kiitettävästi tilaa trenata, rauniot tottiskentän takana.Hyvä idea oli myös koirille tehdyt "tarhapaikat" eli siellä saattoi jättää koiran odottamaan häkkiin treenivuoroaan.

Illalla Juditille kokoontui taas paljon kasvattien omistajia grillaamaan ja pitämään kivaa, viikonlopun aikana myös kaksi pentua lähti uusiin koteihinsa.
Kisma&Skye

Sunnuntaina teimme turitstiretken Budapestiin, minulla oli oma autokuski ja kolme opasta mukanani, ja pääsin näkemään parhaat palat kauniista vanhasta kaupungista.
Pyhän Tapanin kirkossa oli messu menossa,ja voin sanoa että kyynelet nousi silmiin,sen verran kylmänväreitä se tunnelma aiheutti.Messussa kuoron laulu kaikui niin upeasti huikean kauniissa Budapestin suurimmassa kirkossa.

Hauskat oppaani Arpi,Judit ja Ildi<3LIsää kuvia kuvat.fi kansioon,jahka ehdin laitella...

Illalla oli aika hyvästien,ja suuntasimme Kisman kanssa Finnairin koneeseen.

Kisma matkusti käsimatkatavarana. Lentokentällä vähän jänskätti,kun yhtäkkiä joutui yksin reissuun.Turvatarkastusjonossa ihmiset alkoivat puhuttaa suloista pentua, ja Kisma reipastui hetkessä:) Lopppumatka menikin ihan rennosti.Koneen noustessa nosteli päätään laukusta,mutta sitten nukkui lähes koko matkan.Helsingissä odotimme reilun tunnin Oulun lentoa,vietimme hauskoja hetkiä inva WCssä, kun toivoin Kisman tekevän pissat sinne... turha toivo.Ulos oli senvarran pitkä matka,että en lähtenyt sitä kävelemään,ja varasin vain paperia jos pissa yllättää jossain käytävillä. Ei tullut pissaa, ja kuivana kotiin asti.
Suomen kamaralla:) Vähän leikkiä ja puruluuta ja pennun väsytystä Oulun lentoa varten.

Oulun koneessa neiti olikin jo pirteämpi, ja kun lentoemot vielä halusivat pennulle joka välissä snaoa jotain, neiti meinasi pakahtua onnesta ja halusi vain pois laukustaan;) Koneen noustessa ärisi minulle,kun koitin pidellä aisoissa....mutta onneksi sitten tuli taas uni,ja päästiin ilman hämminkiä perille saakka:) Ja onneksi unta riitti vielä loppuyöllekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti